• Huize Briers│Bilzen

  • bakkerij

Over ons

François Briers, stichter van de zaak, werkte in het Luikse, tot hijzelf en echtgenote Philomena Colla in 1966 een zaak begonnen in Luik.
Het ganse bedrijf werd in 1971 overgebracht naar Bilzen in de O.L.Vrouwstraat, in 1981 kwam er een tweede zaak in Munsterbilzen, waar ook de ruime en goed uitgeruste ateliers gevestigd zijn.

Zoon Peter trok voor zijn opleiding naar Brugge in de school ter Groene Poorte leerde hij het vak van brood banketbakker, door zich achteraf bij te scholen als kok is hij momenteel chef-kok van Bistro Briers in Bilzen samen met zijn echtgenoot Tom.

Zus Nathalie huidig zaakvoerder van de bakkerij, volgde haar opleiding in hotelschool Spermalie, haar echtgenoot Carlo kwam door de liefde in het bedrijf waar hij de microbe voor het vak te pakken kreeg. Carlo staat in voor het banketgebak en specialiteiten van het huis.

"Al meer dan 50 jaar een begrip in de streek en daar zijn we best fier op

Brood & Banket

Bakkerij Briers werkt nog artisanaal met eigen recepten, die soms al tot 50 jaar overgeleverd zijn van de eerste generatie. Voor ons volkoren- of roggebrood gebruiken we bijvoorbeeld geen kant- en klare mix, maar kiezen we zelf onze ingrediënten.

Ons assortiment fruittaarten en vooral de legendarische rijsttaart is heinde en ver bekend. Wij werken uitsluitend met verse producten, wekelijks verwerken wij verse melk van de lokale boer, evenals eieren en boter. Dit om u een product te leveren dat op en top een kwaliteitsproduct is. Dat vindt ook de koninklijke familie, wij zijn zelfs hofleverancier geweest voor het verlovingsfeest van koningin Mathilde en koning Philippe!

In onze banketafdeling vindt u een breed assortiment van kleine gebakjes, taartjes en alles wat u nodig heeft voor een gezellig vieruurtje een heerlijke lunch of diner af te sluiten.